Realizovani projekti

Mladi Bratunčani na Rock Simfoniji u Banja Luci

„Ro-k-ultura Bratunac“ - projekat koji je finansiran od strane Opštine Bratunac

Juče su mladi Bratunčani, učesnici projekta „Ro-k-ultura Bratunac“ imali priliku da prisustvuju koncertu Banjalučke „Rock Simonije“. Deca – učesnici projekta „Ro-k-ultura Bratunac“ ne samo da su prvi put prisustvovali ovakvom događaju u Banskom Dvoru već ovu priliku koriste kako bi se pripremili za svoju predstavu koja je planirana za 22. decembar u Domu Kulture Bratunac.

Udruženje SuperU Bratunac sprovodi projekat Ro-k-ultura koji pohađa oko 50 dece uzrasta od 6 do 15 godina. Ovaj projekat finansira Opština Bratunac a saradnici na projektu su nesvakidašnji bend Infuzija koji čine otac i dvojica sinova od 11 i 15 godina.  Kao rezultat projekta, planirana je izvedba predstave sa elementima rok muzike i engleskog jezika u Bratunačkom Domu Kulture. Predstava će biti humanitarnog karaktera što je već postala tradicija SuperU tako da će sav prihod od novogodišnjih predstava usmeriti na kupovinu paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Mladi Bratunčani su sinoć doputovali u Banja Luku uz pomoć finansijske potpore OSCE i anonimnih donatora a pored koncerta imali su priliku da se upoznaju sa članovima Rock Simfonije, pevačem grupe SMAK i Marčelom.

„Ovo je jedinstvena prilika za učesnike našeg projekta. Pored fantastičnog koncerta Rock Simfonije imali su priliku da vide kako izgleda organizacija jednog takvog događaja što će im koristiti za pripremu naše Ro-k-ultura predstave“ – rekla je Una Zečić, predsednica Udruženja SuperU i vođa ovog projekta.

„Večeras sam prvi put u Banja Luci koja je divan grad i mnogo nam je lepo bilo na koncertu .“ – dodaje  Ana Mirjana Lukić učesnica projekta „Ro-k-ultura Bratunac“.

Foto galerija

“Tinejdžeri za održivi mir“

je projekat koji je realizovan od strane UG SuperU Bratunac

 

U periodu od 1.09.2018. do 15.05.2019. godine. Projekat je finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Projekat “Tinejdžeri za održivi mir“ je okupio oko 50 tinejdžera iz mjesnih zajednica Glogova i Bjelovac opštine Bratunac koji su pohađali kurs engleskog, treninge nenasilne komunikacije i predavanja na temu religije sa fokusom na sličnosti Islama, Hrišćanstva i drugih monoteističkih religija.

Ciljevi projekta: prevazilaženje predrasuda tinejdžera iz ove dvije mjesne zajednice koje nisu imale puno kontakta nakon rata, povećanje tolerancije i međusobnog razumijevanja između učesnika projekta ali i između njih i njihovih vršnjaka kao i osnaživanje učesnika kroz kurs engleskog za dalje obrazovanje i karijeru.

Foto galerija

„Američki dramski kutak Bratunac“

finansiran od strane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini

 

Realizacija projekta trajala je od 1. septembra 2018. do 15. januara 2019. godine. Projekat je okupio 68 dece od 5 do 16 godina koja su pohađala dramske radionice na kojima su pripremala 5 predstava na engleskom jeziku koje su bile odraz američke kulture, istorije i tradicije. Predstave su izvedene krajem decembra u Zvorniku, Srebrenici i Bratuncu i bile su humanitarnog karaktera te je novac prikupljen od dobrotvornih priloga publike iskorišćen za kupovinu 57 novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica iz Bratunca i Srebrenice kao i za lečenje dječaka iz Zvornika.

Ciljevi projekta: motivisanje djece da kroz glumu uče strane jezike, promovisanje američke kulture i istorije, povećanje svijesti roditelja o investiranju u učenje jezika za svoju djecu.

Foto galerija

POGLEDAJ NAŠE TEKUĆE PROJEKTE

Realizovani projekti
Projekti u toku