una19

19 December 2019

No Comments

Mladi Bratunčani na Rock Simfoniji u Banja Luci

„Ro-k-ultura Bratunac“

Juče su mladi Bratunčani, učesnici projekta „Ro-k-ultura Bratunac“ imali priliku da prisustvuju koncertu Banjalučke „Rock Simonije“. Deca – učesnici projekta „Ro-k-ultura Bratunac“ ne samo da su prvi put prisustvovali ovakvom događaju u Banskom Dvoru već ovu priliku koriste kako bi se pripremili za svoju predstavu koja je planirana za 22. decembar u Domu Kulture Bratunac.

Udruženje SuperU Bratunac sprovodi projekat Ro-k-ultura koji pohađa oko 50 dece uzrasta od 6 do 15 godina. Ovaj projekat finansira Opština Bratunac a saradnici na projektu su nesvakidašnji bend Infuzija koji čine otac i dvojica sinova od 11 i 15 godina.  Kao rezultat projekta, planirana je izvedba predstave sa elementima rok muzike i engleskog jezika u Bratunačkom Domu Kulture. Predstava će biti humanitarnog karaktera što je već postala tradicija SuperU tako da će sav prihod od novogodišnjih predstava usmeriti na kupovinu paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Mladi Bratunčani su sinoć doputovali u Banja Luku uz pomoć finansijske potpore OSCE i anonimnih donatora a pored koncerta imali su priliku da se upoznaju sa članovima Rock Simfonije, pevačem grupe SMAK i Marčelom.

„Ovo je jedinstvena prilika za učesnike našeg projekta. Pored fantastičnog koncerta Rock Simfonije imali su priliku da vide kako izgleda organizacija jednog takvog događaja što će im koristiti za pripremu naše Ro-k-ultura predstave“ – rekla je Una Zečić, predsednica Udruženja SuperU i vođa ovog projekta.

„Večeras sam prvi put u Banja Luci koja je divan grad i mnogo nam je lepo bilo na koncertu .“ – dodaje  Ana Mirjana Lukić učesnica projekta „Ro-k-ultura Bratunac“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *